Henko Messchendorp [1978] woont in Drachten maar is geboren in Kollumerzwaag. Hij was al op zeer jonge leeftijd geïntrigeerd door alles wat met drummen en muziek te maken had. Met zijn 10e jaar ging hij op drumles en na een jaar werd er een drumstel gekocht. Hij ging nu erg veel drummen; iedere beschikbare minuut werd achter het drumstel doorgebracht; onder andere veel met muziek meespelen zoals Terence Trent d’Arby en TOTO. Hij was al snel meer aan het improviseren op de drumkit dan dat de opdrachten van de drumleraar ingestudeerd werden, maar Henko wist toch 4 diploma’s te halen. Hij ging na één jaar drumles in het begeleidingsbandje in de kerk spelen en speelde daarnaast in verschillende gospelbandjes en ook bij de lokale Muziekvereniging “Juliana”. Zodoende deed hij al jong veel speelervaring op.


Na een aantal zeer leerzame jaren drumles aan de muziekschool “De Wâldsang” in Buitenpost, vond Henko dat de nadruk in die lessen veel lag op klassiek-slagwerk en veel minder op pop-drummen. Kortom: het werd het tijd voor een andere benadering. Inmiddels had Henko het idee opgevat om na de Havo ‘Lichte Muziek’ aan het Conservatorium te gaan studeren.


Henko studeerde in februari 2006 af voor de richting “Drums Lichte Muziek” aan het Conservatorium in Zwolle. Vanaf het eerste jaar dat Henko op het Conservatorium zat heeft hij drumles gegeven. Eerst voornamelijk aan privéleerlingen en later onder andere bij “Rhythm & Music”,  nu een “Yamaha Muziekschool”. Hier geeft Henko nog steeds met veel plezier drumles. Dit is hij gaan combineren met lesgeven aan andere privémuziekscholen, muziekverenigingen en met het spelen in verschillende formaties.


Een aantal formaties waarin of waarmee Henko heeft gespeeld zijn:

GroeV!, Radius (m.b.v Sellaband een cd opgenomen), Buzzman’s Holiday, Coverband Jilles, Stennis, van Wieren, Radio Orange, 2ofthem, Coverband Lechery, Coverband Grooveyard en Coverband de Hokband.


Ook heeft Henko de volgende artiesten begeleidt:

Syb van der Ploeg, Bert Heerink, Joost Marsman,

Erik Mesie (Toontje lager) en Peter Groot Kormelink (Splitsing)


Voor meer informatie over Henko’s huidige activiteiten zie: ‘Actueel’